Glutenvrij diner in Schouwburg Cuijk

Eén van de leukste dingen aan de Coeliakiemaand is om te merken hoe mensen zelf in actie komen. Zo kregen we bericht van Brenda, wiens zoontje coeliakie heeft. Ze werd zo enthousiast van al het nieuws rondom de Coeliakiemaand dat ze dolgraag een geheel glutenvrij diner wilde organiseren in haar woonplaats Cuijk. Ze weet namelijk als geen ander hoe lastig glutenvrij uit eten gaan soms kan zijn.

Informatie

Datum: 28 mei

Tijd: Vanaf 17:00

Kosten: €26,50 voor volwassenen en €15,- voor kinderen

Aanmelden: vóór 24 mei via horeca@schouwburgcuijk.nl

Waar? Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62 5431 DL Cuijk (parkeren Kaneelstraat, is achterzijde schouwburg)

Telefoon: 06 23172154

Extra dieetwensen graag doorgeven bij aanmelding!

Naast het diner is het mogelijk een rondleiding door de Schouwburg te krijgen. De fooi van deze avond wordt gedoneerd aan Stichting Coeliakiemaand.

Menu

VOORGERECHTEN
– BLOEMKOOL COUSCOUS✿
couscous van bloemkool, met gegrilde groente
– VITELLO TONATO
fricandeau, tonijnmayonaise, kappertjes en rucola
– HARING TARTAAR
tartaar van haring, venkel en appel met een zilveruitje, mayonaise

HOOFDGERECHTEN
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes en een heerlijke salade

– AARDAPPEL-GROENTENTAART✿
aardappel en diverse soorten groente

– DIAMANTHAAS
met bearnaisesaus, groenten uit het seizoen en een gepoft tomaatje

– HEILBOT Filet
met een antibiose van tomaat en olijf en groente van het seizoen

DESSERT
Een verrassing van onze chef!

Over het initiatief

Schouwburg Cuijk is een eigentijds theater in het prachtig centrum van Cuijk. Niet alleen beschikt zij over een prachtig middelgroot theater, maar ook heeft ze een schouwcafé, theatercafé en een restaurant. Hier serveert ze theaterdiners en genieten de theatergasten van culinaire arrangementen.

Brenda: ‘Het idee voor een Glutenvrij diner kwam naar boven, omdat onze zoon coeliakie heeft. We weten dit inmiddels al 8 jaar en zijn er dus wel aan gewend. Echter blijft het moeilijk om met ons gezin uit eten te gaan vanwege zijn glutenintolerantie. Vandaar dit initiatief! Het is natuurlijk wel zo leuk om met het hele gezin uit te eten te gaan, zonder ergens op te hoeven letten of jezelf zorgen te maken. De Schouwburg en met name onze culinaire partner Hutten, kunnen hierin naar mijn idee veel betekenen’.

Hutten: ‘We willen dat iedereen kan genieten van onze vitale voeding. Daarom zijn we dagelijks bezig om voeding gezonder en lekkerder te maken, ook voor mensen met een allergie. Wij begrijpen dat buiten de deur eten en geniet van lekker eten en drinken niet zo vanzelfsprekend is als je een voedselallergie of intolerantie hebt. Daarom hebben we bij Hutten een speciale dieetkeuken’.