Agenda

De Coeliakiemaand is weer in volle gang! Kom naar een van onze evenementen en steun de Coeliakiemaand!

Op zaterdag 6 mei a.s. vindt weer een Allergenenvrije zaterdag plaats bij Glutenvrijewinkel Hoeve Ravenstein.  Er wordt een glutenvrije allergenenvrije markt georganiseerd waarbij producenten hun (veelal verse) producten aanbieden en laten proeven! Hier kunnen bezoekers onbezorgd genieten van vele verse allergenenvrije lekkernijen zoals soepen, belegde broodjes, gebak, salades etc.  De Coeliakiemaand is natuurlijk ook weer te gast. Kom je langs?


Op woensdag 17 mei organiseert Monique Benhaddou een inloopochtend met als thema coeliakie in de diëtistenpraktijk Food in Motion in Amersfoort. Dit om meer bekendheid te geven aan coeliakie en om alle vragen op gebied van coeliakie en voeding te beantwoorden. Deze ochtend is zowel voor iedereen die zelf coeliakie heeft als ook de mensen in de directe omgeving die wel vragen hebben over coeliakie, maar die zelf niet zo snel op het spreekuur van een diëtist komen. Dus heb je zelf, of je partner, familielid of vriend/vriendin vragen over coeliakie en voeding schroom niet en kom langs. Koffie en thee staat klaar op 17 mei. Van 9:00 tot 12:00. (Vrijwilligersactie)


Op zaterdag 20 mei van 10.00 – 14.00 houdt diëtiste Monique de Man van Goedgevoed een inloopspreekuur bij de Gebaksjuwelier. Monique is gespecialiseerd in Coeliakie en Fodmap, aangesloten bij het NCV netwerk van diëtisten. https://www.goedgevoed.info
Heb je vragen over coeliakie, glutenvrij eten en alles wat daar bij komt kijken? Is er bij de mensen in je omgeving onduidelijkheid over wat coeliakie is? Hoe zit dat nu precies met die gluten? Tijdens het inloopspreekuur van Monique de Man word je op weg geholpen met tips en advies. (vrijwilligersactie)

Locatie: Glutenvrije bakkerswinkel de Gebaksjuwelier, Schoolhof West 13a, 4105 AL Culemborg, www.glutenvrijgenieten.nl

Voor de bezoekers is er  koffie of thee met wat lekkers uit de glutenvrije bakkerswinkel Gebaksjuwelier.


Op 21 mei kun je in Eindhoven terecht voor een smakelijk glutenvrij spektakel. Bij de Glutenvrije Super kun je je eigen cupcakes versieren. Meer details volgen via facebook (klik)(Vrijwilligersactie)


Op 21 mei kun je ook naar Nijverdal voor een proeverij van 19.00 – 21.00. De proeverij vindt plaats bij de winkel Germany Delicatessen. Meer informatie is hier te vinden. (Vrijwilligersactie)

 


Op 27 mei komen de bloggers samen op Hoeve Ravenstein in Baarn. Voor de glutenvrije bezoekers is er een heerlijke lunch. Meer details zijn te vinden op GlutenvrijeLunch.nl (klik). (Georganiseerd door stichting Coeliakiemaand)


Op 28 mei is er een glutenvrij diner in de schouwburg in Cuijk. Meer details vind je hier (klik)(Vrijwilligersactie)

Lees ook: Informatie en evenementen tijdens de Coeliakiemaand