Het bestuur van stichting Coeliakiemaand

Wegens het succes van de Coeliakiemaand in 2015 is besloten om onze campagne voort te zetten als stichting. Op deze manier kunnen wij nóg meer doen om coeliakie bekender te maken.

Het bestuur van stichting Coeliakiemaand bestaat uit Elize Vis, Gerry Mulder, Annemiek Ziessen, Denise ten Hoor Griep en Marlot Bastiaenen.


elizevis

Elize Vis

De Coeliakiemaand is opgericht door Elize Vis. Zij is tevens voorzitster van het bestuur. Elize werkt in het dagelijks leven als onderzoeker bij een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Met stichting Coeliakiemaand hoopt ze de diagnostiek en het ziekteverloop van coeliakie te verbeteren. Ze blogt tevens op Stories of a Coeliac over haar eigen ervaringen met coeliakie.

 

 

gerrymulder

Gerry Mulder

Gerry Mulder kennen we vooral als de Glutenvrije Man. Gerry is 49 jaar oud en geboren in Amsterdam. Samen met zijn vrouw en 20 jarige dochter woont hij in Almere. Op 14 juli 2014 kreeg Gerry de diagnose coeliakie en is als ervaringsdeskundige te volgen op zijn blog de Glutenvrije man. Gerry zet zichzelf graag (als algemeen bestuurslid) in voor stichting Coeliakiemaand omdat niemand lang zou mogen rondlopen met onbegrepen klachten.

 

 

annemiekziessen

Annemiek Ziessen

Annemiek Ziessen is moeder van Alexander. Vanaf zijn tweede verjaardag ging hij steeds slechter eten. Hij bleek het schoolvoorbeeld van een coeliakie patiënt: veel diarree, dikke buik, weinig energie, ondergewicht en groeiachterstand. In januari 2008 is er door middel van een biopt coeliakie vastgesteld en is Alexander begonnen met het glutenvrije dieet. Annemiek blogt op Glutenvrije mama over alles dat komt kijken bij het hebben van kinderen met coeliakie. Dat zij zich nu als bestuurslid (secretaris) gaat inzetten voor de Coeliakiemaand is dan ook geen verrassing.

 

 

denisetenhoorgriep

Denise ten Hoor Griep

Denise ten Hoor Griep is moeder van drie meiden. Sinds oktober 2013 is bekend dat alle drie de auto-immuunziekte coeliakie hebben. Denise kreeg zelf de diagnose in juli 2014. Op haar Glutenvrije blog deelt Denise graag haar glutenvrije recepten, tips en weetjes. Denise heeft veel ervaring met online-marketing en draait haar hand niet om voor administratieve klussen. Zij zal zich dan ook vol enthousiasme (als penningmeester) inzetten voor een succesvolle tewerkstelling van de doelen van stichting Coeliakiemaand.

 

 

img_3455

Marlot Bastiaenen

Marlot Bastiaenen is een bezige bij met een brede interesse. Zij volgt dan ook twee studies (technische bedrijfskunde en communicatie en informatie wetenschappen), blogt op haar site “The Coffee Type” en zet zich als algemeen bestuurslid in voor Stichting Coeliakiemaand. De kennis die Marlot opdoet tijdens haar studies kan ze perfect inzetten in haar werk voor de Coeliakiemaand.