Het Bloggers Team

Stories of a Coeliac

Naam: Elize

Leeftijd: 25 jaar

Website: www.storiesofacoeliac.nl

Hoe lang eet je glutenvrij? 4 jaar

Wat is je lievelingsgerecht? Moeilijk! Ik vind heel erg veel lekker en ben dol op lekker koken. Stiekem vind ik het toch altijd extra genieten als een ander voor mij kookt en ik zo kan aanschuiven. Op de een of andere manier smaakt alles beter als het met liefde voor je is klaargemaakt, dus ik ga voor de risotto van mijn moeder en de Griekse gemista (gevulde paprika’s/tomaten) van mijn vriend.

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk als sociaal wetenschappelijk onderzoeker.

Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Als oprichtster van de Coeliakiemaand ben ik betrokken bij alle aspecten van de maand: van het opzetten van winacties tot het benaderen van media en van het zoeken van sponsors tot het bijhouden van social media. Natuurlijk doe ik niet alles zelf. Eigenlijk probeer ik alle bloggers zo goed mogelijk aan te sturen, zodat we écht een team zijn en zodat iedereen kan doen waar hij/zij goed in is.

Wat is het doel van je blog? Op mijn website wil ik vooral veel goede informatie over coeliakie verspreiden op een laagdrempelige manier. Het is soms best lastig om in het enorme oerwoud aan artikelen over coeliakie en glutenvrij eten te ontdekken wat nu ergens op slaat en wat niet. Daarom vertel ik graag meer over de laatste onderzoeken over coeliakie en help ik waar mogelijk misverstanden over glutenvrij/coeliakie de wereld uit. Daarnaast mogen de nodige persoonlijke ervaringen, tips en lekkere recepten uiteraard niet ontbreken!