De Glutenvrije Man

Naam: Gerry Mulder
Leeftijd: 50 jaar
Website: www.deglutenvrijeman.nl
Hoe lang glutenvrij? Ik ben glutenvrij sinds 14 juli 2014, dus ik ben op weg naar de 2 jaar.

Wat is je lievelingsgerecht? Dat vind ik erg lastig om te zeggen. Ik vind gekookte aardappelen met bruine bonen erg lekker, maar kan ook ontzettend genieten van zelfgemaakte nasi met kipsaté. Ik denk dat ik uiteindelijk dan toch voor de nasi kies.

Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik rayonmanager bij busbedrijf Connexxion in het gebied Haarlem/IJmond. Een ontzettend leuke, drukke en uitdagende baan. En daarnaast ben ik uiteraard ook fulltime echtgenoot en vader. Ook dat is een ontzettend leuke, drukke en uitdagende baan 🙂

Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Ik ga me tijdens de Coeliakiemaand zo breed mogelijk inzetten om meer bekendheid voor deze meest onbekende volksziekte te krijgen. Er zijn nog zoveel mensen die niet weten dat ze Coeliakie hebben en dus onnodig lang rondlopen met klachten. Elk individu die we kunnen bereiken met de Coeliakiemaand is het waard om je voor in te zetten. Daarnaast heb ik besloten in het bestuur van de Stichting Coeliakiemaand te stappen om ook vanuit die rol mijn bijdrage te kunnen leveren.

Wat is het doel van je blog? Ik ben mijn blog begonnen in oktober 2014 omdat ik er achter kwam dat er alleen maar vrouwelijke bloggers waren als het ging om Coeliakie. En dat vond ik zelf erg jammer, want of we het willen of niet, maar de manier waarop mannen en vrouwen hun Coeliakie beleven, oplossingen bedenken, er mee omgaan, etc. is toch vaak net even verschillend. Dus uiteindelijk heb ik besloten dan zelf maar een blog te schrijven om ook vanuit de belevingswereld van de glutenvrije man mensen te informeren en te inspireren als het om een leven zonder gluten gaat.

Grappig is overigens wel dat er nu juist heel veel vrouwen zijn die mijn blog volgen.