Pannenkoeken bakken bij de Glutenvrije Winkel Amsterdam

Afgelopen zaterdag 7 mei was het zo ver: het eerste Coeliakiemaand evenement van het jaar vond plaats! We gingen op pad naar de Glutenvrije Winkel in Amsterdam om pannenkoeken te bakken voor het goede doel, PreventCD. Het weer was prachtig, dus de sfeer zat er al snel goed in!

13083299_1789337667964475_4264218682730686021_n

Glutenvrij pannenkoeken restaurant voor een dag

Vanaf een uur of half 11 kwamen de bloggers die zouden helpen bakken (Barbara, Elize, Marlot en Emmelou) langzaam binnendruppelen in de Glutenvrije Winkel. Nadia, de eigenaresse van de Glutenvrije Winkel, had al flink wat voorbereidingen getroffen: de pannen, kookpitten, tafels en banken stonden al klaar. Ook werden al snel heerlijke toppings voor de pannenkoeken tevoorschijn getoverd. We hadden zelfs een limonadefontein en een bellenblaasmachine. Wat een feest!

pannenkoek4

Om 11:00 stonden we klaar om de eerste gasten in ons geimproviseerde glutenvrije pannenkoekenrestaurant te ontvangen en gelukkig was het al snel gezellig druk.

Onder de gasten waren vaste klanten van de Glutenvrije Winkel, jullie (onze volgers) en zelfs toevallige voorbijgangers. De één hield het bij één pannenkoek, de ander zag een aantal rondes wel zitten. Onze beste klant was Alexander, de zoon van Glutenvrije Mama Annemiek. Hij at maar liefst zeven pannenkoeken voor het goede doel. Geweldig!

13179083_1789337684631140_7638806805145922234_n

Bewustwording rondom coeliakie

Ondanks dat het af en toe flink druk was hadden we hier en daar tijd om een praatje te maken met onze gasten. In de schaduw voor de winkel was het goed toeven. Het was bijzonder ieders verhaal te horen. Waar de één al jaren glutenvrij was en geheel bekend met alle aspecten van het glutenvrije leven, had de ander nog nooit van coeliakie gehoord. Zo hebben we naast geld inzamelen voor onderzoek naar coeliakie ook bijgedragen aan het creëren van meer bewustwording rondom coeliakie.

pannenkoek3

Glutenvrije posters voor het goede doel

We verkochten afgelopen zaterdag niet alleen pannenkoeken voor het goede doel. Onze blogger Emmelou heeft ook super leuke posters laten drukken voor in je glutenvrije keuken. Voor €5,- kon je al een poster bemachtigen. Ze werden gisteren al goed verkocht, super leuk! Voor de liefhebbers: ze zijn nog te koop bij de Glutenvrije Winkel en op het glutenvrije food festival Frank & Vrij.

pannenkoek2

Rond een uur of vier besloten we dat het tijd was om op te gaan ruimen, nog even samen terug te blikken én natuurlijk te kijken wat onze actie had opgeleverd. Met deze actie hebben we maar liefst € 160,50 opgehaald voor PreventCD! En niet te vergeten: we hebben een ontzettend gezellige dag gehad.

Kon je er zaterdag niet bij zijn en wil je toch het goede doel steunen, doe dan een donatie!

Bedankt

Lieve Nadia, gasten en glutenvrije bloggers: dank jullie wel voor jullie hulp, giften en alle gezelligheid! We kijken uit naar onze andere evenementen.

Geschreven door Elize (storiesofacoeliac.nl)

Foto’s gemaakt door Marlot (thecoffeetype.com) en de man van Annemiek (Glutenvrije Mama).