Terugblik op het afgelopen half jaar als stichting

Als kersverse stichting willen we graag samen met jullie terugblikken op het afgelopen half jaar, want een vrijwilligersinitiatief professionaliseren door er een stichting van te maken: daar komt veel bij kijken! Middels dit artikel willen we jullie graag een klein inkijkje geven in ons werk als bestuur van stichting Coeliakiemaand en willen we twee van onze (ex-)bestuursleden in het zonnetje zetten.

De stap naar een stichting

Al eerder dit jaar lieten we jullie weten dat de Coeliakiemaand een stichting zou worden en natuurlijk ook waarom. De voornaamste reden om van de Coeliakiemaand een stichting te maken was omdat we op die manier meer konden doen om onze doelen te bereiken. Hoewel er bij het oprichten van een stichting vooral in het begin aardig wat administratieve rompslomp komt kijken, blijkt het zijn van een stichting vooral heel erg handig én leuk!

Het hebben van een eigen financieel beheer geeft overzicht, maakt ons onafhankelijker en zorgt er inderdaad voor dat we onze doelen gemakkelijker kunnen bereiken. Daarnaast versterkt het zijn van een officiële stichting onze professionele positie wanneer het aankomt op het genereren van meer bekendheid rondom coeliakie. En als laatste, om nog even terug te komen op het feit dat het ook heel erg leuk is om een stichting te zijn, is het werk wat we doen niet alleen nuttig maar ook heel leuk en gezellig. We hebben, al zeg ik het zelf, een top team met expertise op verschillende vakgebieden en een enorme dosis energie om er in 2017 (en alle Coeliakiemaanden die nog gaan volgen) weer een feestje van te maken!

Nu we het toch over ons bestuur hebben, hebben we ook een paar mededelingen. Eén bestuurslid heeft ons helaas al moeten verlaten, maar gelukkig kregen we ook al snel na onze oprichting extra versterking!

Afscheid nemen van onze secretaris

barbararoelofsTot een tijdje terug was Barbara secretaris van stichting Coeliakiemaand. Helaas moest ze stoppen met haar werkzaamheden in ons bestuur. We geven het woord nog één keer aan Barbara:

‘Vorig jaar ontving ik een telefoontje van Elize: ze wilde Coeliakiemaand nog groter maken en professionaliseren. Een onwijs leuk en tof idee! Natuurlijk twijfelde ik geen moment; daar wilde ik aan meewerken!

Eind april maakten we van Coeliakiemaand een echte stichting. We gingen met zijn allen langs de notaris en ik werd de secretaris. Mei volgde snel en wat was het weer een succes! Alle leuke evenementen en de overweldigende reacties op Facebook zorgen ervoor dat ik vol trots terugkijk op Coeliakiemaand 2016.

Maar helaas moet ik, met pijn in mijn hart, afscheid nemen van het bestuur van Coeliakiemaand. Met mijn collega-bestuurders hebben we iets moois neergezet. Ik hoop dat de Coeliakiemaand nog jaren blijft bestaan en doorgroeien. Naast mijn drukke werkende leven heb ik te weinig tijd over om mij voor 100% in te kunnen zetten. Daarom heb ik besloten deze mooie functie over te dragen. Natuurlijk blijf ik mij als blogger wel inzetten voor de Coeliakiemaand. Laten we met zijn allen van Coeliakiemaand 2017 een nog groter succes maken! Ik heb er het volle vertrouwen in!’

Lieve Barbara, ontzettend bedankt voor alle hulp en inzet bij alles rondom sponsoring, nieuwsbrieven en al het andere wat je voor ons hebt gedaan! We wensen je heel veel succes en plezier in je werk en met je blog! Annemiek zal de werkzaamheden van Barbara als secretaris overnemen.

Welkom Marlot!

Gelukkig hoeven we niet alleen afscheid te nemen van een bestuurslid, maar hebben we er ook één bij gekregen, namelijk Marlot! Al vanaf afgelopen zomer is Marlot toegetreden tot het bestuur img_3455van stichting Coeliakiemaand als algemeen bestuurslid. Marlot stelt zich graag even voor:

‘Ik ben Marlot, 21 jaar en dus sinds afgelopen zomer lid van het bestuur. De afgelopen jaren heb ik me ook als blogger ingezet voor de Coeliakiemaand – wat al ontzettend leuk was, maar het helpen als bestuurslid leek me nog veel leuker!

Dit past ook goed bij mij en mijn studie: ik studeer al drie jaar Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en doe er daarnaast sinds dit jaar Communicatie- en Informatiewetenschappen bij in Utrecht. Sinds afgelopen zomer mag ik me ook – vol trots – Utrechter noemen, aangezien ik een prachtige kamer dichtbij het centrum heb weten te bemachtigen!

Iets meer dan drie jaar terug kreeg ik te horen dat ik coeliakie heb. Ik besloot weer te gaan bloggen en mijn ervaringen te delen rondom glutenvrij leven. Al snel bleek echter dat ik veel te veel dingen leuk vind (vandaar ook de twee studies) en dat ik niet alleen over glutenvrij wilde bloggen, dus veranderde mijn blog in een lifestyle blog. Nu drie jaar later staat mijn blog op een iets lager pitje, omdat ik er niet altijd aan toe kom.

Naast bloggen, fotografeer ik graag in mijn vrije tijd en ben ik wekelijks in mijn keeperspak op het hockeyveld te vinden. En sinds deze zomer ben ik dus ook vaak bezig voor de Coeliakiemaand! Toen ik Elize een paar jaar terug voor het eerst sprak over de Coeliakiemaand, was ik gelijk enthousiast. Het is heel bijzonder om te zien hoe het sinds dat gesprek zo extreem gegroeid is! Ik heb ontzettend veel zin om Coeliakiemaand 2017 en de jaren daarna nog groter en professioneler neer te zetten!’