De bloggers

Ben je ook zo nieuwsgierig wie er achter alle leuke glutenvrije blogs zitten die deze Coeliakiemaand tot een geweldig succes maken…..?

Graag stellen wij ons aan je voor in een kort interview.

Het bestuur

elizerondElize: Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Als oprichtster van de Coeliakiemaand ben ik betrokken bij alle aspecten van de maand: van het opzetten van winacties tot het benaderen van media en van het zoeken van sponsors tot het bijhouden van social media…. lees hier het complete interview.

 

 

 

gerryrondGerry: Hoe lang ben je al glutenvrij? Ik ben glutenvrij sinds 14 juli 2014, dus ik ben op weg naar de 2 jaar. Wat is je lievelingsgerecht? Dat vind ik erg lastig om te zeggen. Ik vind gekookte aardappelen met bruine bonen erg lekker, maar kan ook ontzettend genieten van zelfgemaakte nasi met kipsaté….lees hier het hele interview met Gerry.

 

 

 

barbararondBarbara: Wat is het doel van je blog? Op mijn blog schrijf ik voornamelijk over leuke glutenvrije eetgelegenheden. Ik wil buiten de deur eten voor mensen met Coeliakie makkelijker maken. Daarnaast hoop ik de horeca te inspireren om meer glutenvrije opties aan te bieden… lees hier het complete interview met Barbara.

 

 

 

annemiekrond

Annemiek: Mijn zoon Alexander (10 jaar) heeft coeliakie. Zijn twee zusjes, Helena (8 jaar) en Olivia (6 jaar) hebben geen coeliakie maar eten wel vaak glutenvrij omdat ons huishouden voor 95% glutenvrij is. Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Ik draag bij met mijn blog Glutenvrijemama.nl, ontwikkel onderwijsmateriaal voor kinderen met coeliakie en hun meesters en juffen en ik zit in het bestuur van de coeliakiemaand… lees hier meer over Annemiek.

 

 

Denise GlutenvrijeBlog.nlDenise: Wat is het doel van je blog? Ik was in een glutenvrije wereld beland waar ik weinig vanaf wist. Om alles te bundelen begon ik mijn blog, zo kon ik mezelf helpen en uiteindelijk ook anderen! Inmiddels maak ik allemaal lekkere baksels en plaats ik reviews over producten. Jammer genoeg is glutenvrij eten niet altijd even lekker, maar samen met mijn volgers gaan we de glutenvrije uitdaging aan. Op naar glutenvrij eten dat wel lekker smaakt! Lees hier het hele interview met Denise.

 

De bloggers

emmelourond

 

Emmelou: Wat is je lievelingsgerecht? Mijn favoriete gerecht bestaat niet. Ik ben dol op eten en er zijn zó veel dingen die ik lekker vindt. Als ik écht moet kiezen dan kies ik op dit moment voor de taartjes van Sharp Sharp, alleen al omdat ze er zo ontzettend perfect uitzien en ook nog heel gezond zijn…  Lees hier het hele interview met Emmelou.

 

mirjamrond

 

Mirjam: Wat is het doel van je blog? Ik wil coeliakie bekender maken. Mensen die al jaren lang rondlopen met onbegrepen klachten. Jongeren die niet de kracht hebben om het leven te leiden dat ze willen. Vrouwen met zwangerschapsproblemen. Allemaal kan het veroorzaakt worden door coeliakie.Lees hier het hele interview met Mirjam.

 

evelinerond

 

Evelien: Ik beheer het Instagram account van de Coeliakiemaand en natuurlijk zal ik zelf verder blijven bloggen op mijn persoonlijke blog. Ik vind de Coeliakiemaand een heel erg leuk initiatief, waardoor coeliakie wat meer aandacht krijgt. Veel mensen kennen het namelijk nog niet zo goed… Lees hier het hele interview met Evelien.

 

liannerond

 

Liliane: Wat is je lievelingsgerecht? Ha, dat vind ik een moeilijke vraag want ik vind zoveel lekker! Ik denk dat lasagne altijd wel een favoriet blijft. Op dit moment ben ik ook erg fan van de risottotaart die ik laatst deelde op mijn blog. Makkelijk te maken en jummy 😀 Lees hier het hele interview met Liliane.

 

gerdarond

 

Gerda: Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Ik wil een etentje organiseren om meer bekendheid aan coeliakie te geven. Wat is het doel van je blog? Om mensen meer bekendheid te geven over het glutenvrije leven en glutenvrij op vakantie te gaan, natuurlijk ook mijn eigen recepten te delen. Lees hier het hele interview met Gerda.

 

marlotrond

 

Marlot: Vaak zie je dat restaurants zeggen glutenvrij te kunnen serveren, maar niet precies weten hoe het zit, waardoor er toch gluten in het eten komen. Door te helpen bij de Coeliakiemaand hoop ik dat restaurants… Lees hier het hele interview met Marlot.

 

 

harmrkerond

 

Harmke: Wat is het doel van je blog? Ik wil anderen inspireren en positiviteit meegeven om met coeliakie en het glutenvrije dieet om te gaan. Ook deel ik veel praktische tips en geef ik een kijkje in mijn Bourgondische glutenvrije leven. Lees hier het hele interview met Harmke.

 

riannerond

 

Rianne: Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Ik wil vooral meer aandacht vragen voor glutensensitiviteit. Er is nog veel onduidelijk over en graag wil ik wat meer informatie geven over wat het precies is en wat de verschillen zijn met coeliakie. Lees hier het hele interview met Rianne.

 

koosjerond

 

Koosje: Wat is je lievelingsgerecht? Zomerfruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen, mango etc.) en (Franse) kaas! Wat doe je in het dagelijks leven? Freelancer film & TV en ben wekelijks te vinden in de Glutenvrije Winkel Amsterdam voor advies en workshops. Lees hier het hele interview met Koosje.

 

moniquerond

 

Monique: Wat is je lievelingsgerecht? Ohh dat is echt een onmogelijke vraag voor een lekkerbek als ik! Dat met coeliakie heel goed te leven is deel ik graag met de vele gezonde en gevarieerde recepten op mijn website, als ik echt echt moet kiezen dan zeg ik pannenkoeken als ontbijt, mijn spinazie-feta salade als lunch…  Lees hier het hele interview met Monique.

 

lararond

 

Lara: Wat is het doel van je blog? Laten zien je dat je volop kunt genieten, ondanks een glutenvrij dieet. Ik deel mijn kennis en ervaringen om anderen te helpen met hun glutenvrije dieet. Lees hier het hele interview met Lara.

 

 

DOE MEE! STEUN DE COELIAKIEMAAND MET EEN LIKE