Onze doelen

De Coeliakiemaand moet een feestje zijn voor iedereen die glutenvrij moet eten, maar we hebben natuurlijk ook serieuzere doelen. Hieronder leggen we uit wat we precies willen bereiken tijdens de Coeliakiemaand én hoe we dat gaan aanpakken.

1. Meer bekendheid voor coeliakie

Ons belangrijkste doel is natuurlijk meer bekendheid voor coeliakie. Nog te veel mensen lopen lang met onbegrepen klachten rond voor de diagnose coeliakie wordt gesteld. Zonde! Want meestal gaat het na de start van een glutenvrij dieet snel beter.

Hoe we dit doel willen bereiken? We benaderen media en verzorgen op deze website zo veel mogelijk goede informatie over coeliakie. Verder hebben we lesmateriaal voor basisscholen gemaakt en gaan we zelfs de straat op met onze flyers! Iedere blogger zal ook individuele kleinere acties bedenken om meer bekendheid te geven aan coeliakie. En we bloggen er natuurlijk de hele maand mei op los!

2. Het steunen van onderzoek naar coeliakie

Hoewel de wetenschap druk bezig wil gaan met allerlei onderzoeken naar coeliakie ontbreekt het soms aan één belangrijk ding: geld. Helaas is er weinig geld voor onderzoek naar coeliakie. Daarom wil de Coeliakiemaand een steentje bijdragen! Tijdens de Coeliakiemaand proberen we zo veel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek. In 2017 steunen we niet één specifiek onderzoek.

3. Van het glutenvrije leven een feestje maken

De Coeliakiemaand moet een fantastisch feestje worden voor iedereen die al glutenvrij eet! Het glutenvrije leven is duur genoeg en soms best een uitdaging, dus hoe mooi is het als wij dat voor een maand een stuk leuker en makkelijker kunnen maken? Daarom organiseren we leuke win- en kortingsacties voor jullie!

Jij kunt ook helpen! Hoe? Dat lees je hier!