recepten

Erwtjesspread met knapperige glutenvrije crackers.

De laatste tijd geniet ik graag van deze huisgemaakte luchtige erwtjesspread. Lekker tijdens de borrel, om in te dopen met een wortel of stukje komkommer. Maar deze luchtige spread op een krokante cracker is, zowel voor het ontbijt als tijdens de lunch echt een aanrader.

Door de luchtigheid van de spread en de krokante smaak van de crackers creëer je een heerlijke smaaktwist.  Hierbij deel ik dan ook graag mijn recept.

Erwtjesspread


Wat heb je nodig:
200 gram tuinerwten uit de diepvries
Één afgestreken eetlepel griekse yoghurt
halve avocado
klein handje munt blaadjes
peper
zout
sap van een halve citroen
glutenvrije chia en sesam crackers van Mister Free’d

Bereiding: 

Ontdooi de erwtjes door ze te overgieten met heet water. Heel eventjes in heet water is genoeg, ongeveer een minuutje.
Laat ze vervolgens goed uitlekken, en voeg de andere ingrediënten toe
Meng alle ingrediënten samen in de blender tot een spread.
Smeer de spread op zo’n heerlijke glutenvrije cracker van Mr Free`d.

Ps. Serveertip strooi nog wat munt snippers over de spread

Geschreven door: Maartje van het leuke blog Glutenvrij en Blij.


*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze hoofdsponsor Mister Free’d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *