recepten

Glutenvrije brioche muffins met Peak’s free from

Je herkent het misschien wel. Je hebt even geen inspiratie voor de lunch. Iets om mee te nemen naar school of kantoor. Op de website van Peaks Free From kwam ik een recept voor glutenvrije brioche muffins tegen die me perfect leken om mee te nemen als lunch.

Het recept voor Glutenvrije Brioche Muffins

Ik heb het recept een beetje aangepast en daarnaast is het recept ook makkelijk aan te passen als je een hartige muffin wil maken. Kijk daarvoor bij ‘optioneel’ hieronder.

Ingrediënten:
100g boekweitmeel (Peaks Free From)
200g kleefrijst meel ketan (Peaks Free From)
200g universele bakmix (Peaks Free From)
2g zout
4 middelgrote eieren
3 el fijne rietsuiker
3 tl kaneelpoeder
60g fijngehakte walnoten
2 el gesmolten kokosolie
125ml lauwwarme melk
18g gist
150g roomboter (vloeibaar of in blokjes gesneden)
2 eidooiers
2 el slagroom

Stappenplan:
1. Klop de eieren en de suiker luchtig in een kom.

2. Doe in een andere kom het boekweitmeel, de kleefrijst meel ketan, de universele baxmix en het zout. Roer de melk, olie en het gist erdoor.

3. Voeg het kaneelpoeder toe en de fijngehakte walnoten.

4. Voeg het mengsel van eieren en de suiker toe en mix met een deeghaak tot soepel deeg.

5. Verwarm de oven voor op 50°C en zet deze uit als hij op temperatuur is gekomen.

6. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 30 minuten rijzen.

7. Mix daarna met een deeghaak de boter door het deeg.

8. Verwarm de oven voor op 175ºC 9. Zet onder in de oven een bak met heet water.

10. Vul een muffinblik met het deeg en bak de muffins 10 minuten in het midden van de oven op 175ºC.

11. Klop ondertussen de eidooiers los met de slagroom en bestrijk de muffins hiermee als ze 10 minuten in de oven hebben gezeten.

12. Daarna bak je de muffins nog eens 10 minuten op 170ºC.

Tip:
Is je deeg te nat? Voeg dan ongeveer 32 gram van de universele bakmix toe.

Optioneel:
Zin in een andere variatie? Beleg de muffins met (zelfgemaakte) jam of kies voor een hartige
muffin en voeg geraspte kaas toe aan het recept.

Enjoy!

Liliane –
YourDailyIntake.com


*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze sponsor Peak’s Free From

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *