recepten

Glutenvrije cake

Ingrediënten:

250 gram glutenvrij meel (gezeefd) *Ik gebruik de bloem c mix van schär
150 gram fijne rietsuiker
125 gram biologische ongezouten roomboter (op kamertemp.)
4 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda
1 tl xanthaangom
125 ml amandelmelk
het merg van een vanille peul
snufje zout

Voor de chocolade:

100 gram pure chocolade (cacao kan ook hoor)
2 el kokosolie (samen ‘au bain marie’ smelten)

*oven voorverwarmen op 175 graden

Aanwijzingen:

Klop eerst de eieren met de suiker, vanille en dan de boter tot een luchtige massa.
Voeg nu de amandelmelk en dan ook de rest toe.
Halveer je beslag en spatel in een helft de chocolade saus door.

Vet een bakvorm goed in met (ontgeurde) kokosolie of boter. Schenk eerst het vanille beslag in aan een kant en dan de chocolade aan de andere kant. Met een stokje kun je nog lichtjes roeren zodat er een echte marmer tekening ontstaat.

Bak de cake in het midden van je oven voor 50 tot 60 minuten goudbruin.
Laat de cake goed afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt!
Laat zich gemakkelijk invriezen.

Dit recept is van Emmelou Green. Kijk op www.bakersandfakers.nl voor nog veel meer glutenvrije recepten.