recepten

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met olijfolie

Als het koud is in februari dan gaat er toch niks boven een chocoladetaart die nog een beetje warm is. Deze chocoladetaart is niet alleen glutenvrij maar ook vrij van lactose. Hier kun je op Valentijnsdag iemand erg blij mee maken!

Glutenvrije en lactosevrije chocoladecake met olijfolie

125 milliliter kokend water
50 gram cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
150 milliliter olijfolie
150 gram amandelmeel
200 gram witte basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van een springvorm van 22cm doorsnede met bakpapier.

Kook het water en doe in een kommetje met de cacaopoeder met de vanillesuiker. Roer de cacaopoeder los tot je een mooi glad papje hebt en zet apart.

Zeef de amandelmeel met de basterdsuiker, zout en bakpoeder.

Klop de eieren los en luchtig  in een ruime beslagkom en voeg eerst de olie toe en als laatste het cacaopapje. Meng er in vier delen het meel met de suiker doorheen.

Giet het beslag in de springvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven. Bak in 45 minuten gaar. De taart mag nog een beetje kleverig zijn.

  1. Lijkt me een heerlijk recept. Dankjewel! Ben dol op chocolade. Zou ik ook olie kunnen gebruiken van Reddy voor zoete baksels? Ik vind olijfolie niet zo lekker smaken.
    Groetjes, nog een fijne abond

    • Ik vind zelf dat de olijfoliesmaak niet overheerst maar je kunt alle soorten plantaardige olie gebruiken.

  2. Ik heb een grotere springvorm van 28 cm, kan het daar ook in?Lijkt me heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *