Glutenvrije granolabollen

Granola is natuurlijk heerlijk in de melk of yoghurt maar je kunt er ook goed mee bakken. Ik maakte er glutenvrije Granolabollen mee. Granolabolletjes zijn eigenlijk een soort mueslibollen maar dan zoeter, zoals granola vaak ook zoeter is dan muesli.

Voor de granolabollen gebruikte ik de glutenvrije Granola van Eat Natural. Ik mengde granola door het deeg en deed het er ook nog bovenop voor een krokant laagje. Het resultaat was een lichtzoet broodje dat lekker is met een likje boter en wat jam maar ook met een plak kaas.

Je kunt voor dit recept bruin broodmeelmix naar keuze gebruiken.


Granolabollen

Voor ca 12 granolabollen

250 gram glutenvrij bruin broodmix
50 gram granola vermalen
50 gram granola
Klontje boter of margarine
Snuf zout
1 zakje gist van 7 gram
350 ml handwarm water
1 eetlepel bruine suiker
1 geklutst ei
Granola ter garnering

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg bakpapier op een bakplaat.

Meet handwarm water af. Los er een eetlepel suiker in op en doe de gist erbij. Laat dit voorrijzen.
Maal 50 gram granola in een keukenmachine of vijzel tot grof meel. Meng alle granola, het meel, een snuf zout en een klontje boter in een kom. Voeg het water met de gist toe en kneed tot een zacht en kleverig deeg.
Dek de kom met het deeg af met een natte doek of plastic folie. Laat het deeg 60 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deel in 10-12 bollen, ik deed dat met een ijsschep, en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de bollen met geklutst ei en strooi hier nog granola overheen.
Bak de bollen 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.


*Dit artikel is in samenwerking met onze sponsor Eat natural tot stand gekomen en geschreven door Annemiek (Glutenvrije Mama).

*Bewaren

Eén gedachte over “Glutenvrije granolabollen”

  1. Hi, zien er lekker uit! Ik gebruik ook granola bij het bakken van ontbijtkoek en als extra toevoeging een handvol rozijnen. Deze koek maak je met bakpoeder en hoeft dus niet tussendoor te rijzen, vult lekker en door de toevoeging van de rozijnen niet te droog.

Reacties zijn gesloten.