recepten

Glutenvrije Griekse couscoussalade

Couscous wordt veel gebruikt in de Arabische keuken en is van nature niet glutenvrij, omdat het van tarwe gemaakt is. Het is een veelzijdig product waarmee je onder andere salade’s en curry’s kunt maken.

Gelukkig heeft Peak’s Free From een glutenvrije variant in haar assortiment, waardoor ook mensen met een glutenvrij dieet dit product kunnen proberen. De couscous van Peak’s is gemaakt van mais. In dit artikel laat ik je zien hoe je er gemakkelijk een Griekse maaltijdsalade mee kunt maken!

Bereidingstijd: 65 minuten | Aantal porties: ruim 4

Wat heb je nodig voor de glutenvrije Griekse couscoussalade?

  • 450 gram glutenvrije couscous, dit is één pak van Peak’s Free From
    200 gram feta, voor een goedkopere variant neem je gewone witte saladekaas, maar echte feta is het lekkerst
    1 avocado
    200 gram gerookte kip (of kant-en-klare kipstukjes/ zelfgebakken kip)
    Een stuk of 15 cherrytomaatjes
    1 komkommer
    1 rode ui
    2 bosuitjes
    Olie en azijn
    Peper en zout
    Een bak tzatziki

Aan de slag met de glutenvrije Griekse couscoussalade!

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat. (Doe de couscous in een kom en meng deze met olie en zout. Vul de kom met lauw water tot de couscous net 1 cm onder de rand staat. Laat deze 20 minuten weken tot de couscous korrels geweld zijn en droog aanvoelen. Breng water in de pan aan de kook. Doe de geweekte couscous in een vergiet en hang deze boven de stoom zonder het water in de pan aan te raken. Sluit de pan af met een deksel en laat het in ongeveer 45 minuten gaar stomen. Haal de couscous eruit en prak met een vork alles goed los om klontjes te voorkomen – Peak’s Free From)
  2. De couscous duurt in totaal 65 minuten om te bereiden. Snijd ondertussen de olijven en uien in rintetjes. De tomaten, kip, avocado, komkommer en feta snijd je in blokjes.
  3. Doe alle gesneden ingrediënten in een ruimte schaal en meng goed door elkaar.
  4. Voeg 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olie en peper en zout naar smaak toe. Laat staan totdat de couscous gaar en afgekoeld is.
  5. Tot slot doe je de couscous bij de gesneden ingrediënten en klaar is je salade. Eet smakelijk!

Heb jij wel eens glutenvrije couscous gehad? Wat is jouw favoriete combinatie?

Geschreven door marit van www.maakhetglutenvrij.nl


*Dit artikel is tot stand gekomen met onze sponsor Peak’s Free From

  1. Pingback: Glutenvrije couscoussalade recept | Maak het Glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *