recepten

Glutenvrije hartige taart met spinazie en feta

De laatste tijd maak ik heel regelmatig een hartige taart of quiche. Je kunt er eindeloos mee variëren en ik eet het zowel graag ’s avonds als tussen de middag. Met de bodem heb ik tot nu toe heel wat geëxperimenteerd, want dat is wanneer het glutenvrij moet zijn natuurlijk de grootste uitdaging. Een bodem voor een glutenvrije hartige taart maken met (uiteraard ook glutenvrije) bloem is goed te doen en erg lekker, maar kost wel veel tijd. Laatst bedacht ik me dat het ook veel makkelijker moest kunnen door glutenvrije crackers te gebruiken als taartbodem! Hierbij deel ik dus graag het recept van mijn glutenvrije hartige taart met spinazie en feta met een bodem van crackers.

Wat heb je nodig

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Maal de crackers fijn in de keukenmachine.
  3. Smelt de boter en meng dit door de cracker-kruimels.
  4. Druk de kruimels in je bakvorm (ik gebruikte een lage vorm van 24 cm doorsnede).
  5. Zet de bodem alvast 10 minuten in de oven.
  6. Wok de spinazie kort in een klein scheutje olijfolie, laat het afkoelen en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  7. Klop de eieren en slagroom los en verkruimel de feta door dit mengsel. Voeg er ook meteen aardig wat peper, een klein snufje zout en een beetje oregano aan toe.
  8. Verdeel de spinazie over de bodem van je taart en giet vervolgens het ei-slagroom mengsel met de feta over het geheel.
  9. Bak je glutenvrije hartige taart in 45 minuten gaar (oven nog steeds op 180 graden).

Eet smakelijk!


*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze hoofdsponsor Mister Free’d.

  1. Lijkt me heerlijk en erg makkelijk.

Comments are closed.