recepten

Glutenvrije kletskoppen met boekweit ontbijtgranen

Als jij glutenvrije kletskoppen eet, kun jij het dan bij eentje laten?

Kletskoppen zijn van die dunne, brosse krokante koekjes. Als ik er eenmaal aan begin dan kan ik niet meer stoppen.  Je kunt ze heel makkelijk zelf bakken van boter, glutenvrij meel, suiker en stukjes amandel. Ik verving de amandel voor de krokante ontbijtgranen met boekweit van Eat Natural en kreeg een verrassend lekker koekje. Door de gevarieerde samenstelling van de ontbijtgranen zijn de kletskoppen heeft elke hap een nieuwe smaak en structuur.  Je blijft eten!

Het recept voor glutenvrije Kletskoppen met Eat Natural boekweit ontbijtgranen.

*Voor ca 30 kletskoppen
50 gram boter
25 gram rijstmeel
25 gram maïzena
100 gram witte kristalsuiker
100 gram Eat Natural boekweit krokante ontbijtgranen
3-4 eetlepels water

Aanwijzingen:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

Wrijf de boter door het meel en de suiker. Voeg de lekkere boekweit ontbijtgranen van Eat Natural toe. Voeg lepel voor lepel water toe tot je een stevig deeg kunt vormen.

Draai balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze met veel tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes 10 minuten in een oven van 200 ⁰C. Ik heb de kletskoppen in 3 batches gebakken omdat er telkens maar ca 9 balletjes op een bakplaat passen.

Het resultaat zijn deze heerlijke glutenvrije kletskoppen!

Geschreven door Annemiek van de Gutenvrije Mama

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis Eat Natural reep!!!

 

*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met onze sponsor Eat Natural

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *