Glutenvrije pannenkoeken

Pannenkoeken! Wie houdt er niet van? Onlangs stonden wij een hele dag in de Glutenvrije Winkel pannenkoeken te bakken om geld op te halen voor de Coeliakiemaand. En met succes… We kregen veel complimenten over de lekkere pannenkoeken en veel mensen hebben ons naar het recept gevraagd. Tijd om ons recept te delen dus!

Benodigdheden:

  • 500 gram Peaks Free From boekweitmeel
  • 100 gram Peaks Free From quinoameel
  • 600 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 fles bruisend water

Bereiding:

  1. Meng 500 gram boekweitmeel met 100 gram quinoameel.
  2. Voeg nu de eieren toe, en giet vervolgens langzaam de melk door het geheel.
  3. Mix tot het een dikke pap wordt. Vanaf nu kun je bruisend water toevoegen tot het beslag naar wens is. Het bruisend water zorgt ervoor dat het beslag lekker luchtig wordt.
  4. Je kunt gaan bakken! Eet smakelijk!

Geschreven door Barbara van glutenfree Amsterdam

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze sponsor Peaks Free From