recepten

Snelle glutenvrije noedels met kip

Als student ben ik dol op eten dat makkelijk en snel klaar te maken is. Na een lange dag college is het nou eenmaal niet zo fijn om nog uren in de keuken te staan. Vaak geniet ik dan ook van de Italiaanse keuken, vooral pasta.

Net zo’n makkelijk gerecht is noedels, maar tot voor kort had ik dit nog nooit gegeten, aangezien noedels meestal niet glutenvrij zijn of niet zo lekker. Ik was dan ook blij om te horen dat Peak’s glutenvrije noedels in het assortiment heeft! Daar moest ik natuurlijk meteen een recept mee maken! Het zijn deze snelle glutenvrije noedels met kip geworden. #nomnomnomnom

Benodigdheden (voor 2 personen)
125 gram noedels, dit is de helft van één pak Peak’s Noedels
300 gram kip, in blokjes
1 zakje (Thaise) wokgroente (of groenten naar keuze)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Ketjap Manis
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
2 eetlepels wokolie

Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie, ketjap, basterdsuiker, knoflookpoeder en paprikapoeder. Doe de kip erbij en meng dit goed. Bewaar dit in de koelkast tot je het nodig hebt (je kan de kip het beste zo een halfuur laten staan, zodat de marinade er goed in trekt).
Bereid de noedels volgens de verpakking (9 à 11 minuten koken).
Doe de wokolie in de pan en voeg de kip (zonder de marinade) toe zodra de olie heet is geworden. Wok de kip bijna gaar.
Als de kip bijna gaar is, doe je de wokgroente en de marinade erbij. Wok tot de kip volledig gaar is.
Giet de noedels af en voeg deze toe aan je kip en wokgroente. En dat is het! Eet smakelijk!

Geschreven door Marlot van www.thecoffeetype.com


*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze sponsor Peak’s Free From

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *