Ik ben Glutenvrij

Naam: Mirjam

Leeftijd: 40

Website: www.ikbenglutenvrij.nl

Hoe lang glutenvrij? Ik ben meer dan 10 jaar glutenvrij. Mijn 6 jarige dochter Mirthe is ook glutenvrij, nu 4 en een half jaar.

Wat is je lievelingsgerecht? Ik houd heel erg van koken met de seizoenen: Asperges met gerookte zalm in de lente, Aziatische roerbakschotel met peultjes in de zomer, stoofpotje met paddestoelen in de herfst en stamppot boerenkool in de winter. Ik koop geen aardbeien in de winter en geen mandarijntjes in het voorjaar. En groentes halen we zo veel mogelijk van de tuin. En Mirthe? Zij eet het liefst kaas en fruit. Maar of je dat een gerecht kan noemen?

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben projectleider openbare ruimte bij een gemeente. Ik ben actief op de school van mijn meisjes, en in de moestuin van de speeltuin. Ik roei en probeer met enige regelmaat vrienden en familie te zien. Ik ben al 20 jaar samen met een leuke, eigenwijze man. Maar bovenal ben ik moeder van 2 prachtige dochters.

Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? De Coeliakiemaand is actief op een aantal social media. Vorig jaar heb ik de Pinterest-pagina groter opgezet. Daar ga ik dit jaar mee door. Daarnaast ga ik wat kleinere acties uitvoeren, acties die iedereen kan uitvoeren om coeliakie meer onder de aandacht te brengen. Waarom ik mee doe aan de Coeliakiemaand? Om dezelfde reden dat ik mijn blog schrijf! Als door onze acties maar 1 persoon de diagnose coeliakie krijgt, en hierbij een fijner leven, is voor mij deze Coeliakiemaand geslaagd.

Wat is het doel van je blog? Ik wil coeliakie bekender maken. Mensen die al jaren lang rondlopen met onbegrepen klachten. Jongeren die niet de kracht hebben om het leven te leiden dat ze willen. Vrouwen met zwangerschapsproblemen. Allemaal kan het veroorzaakt worden door coeliakie. Coeliakie is niet altijd leuk. Het glutenvrije leven kan heel ingewikkeld, onhandig of vervelend zijn. Maar het heeft ook hele leuke kanten. Deze beide zijden wil ik naar voren laten komen op mijn website en in de Coeliakiemaand: Ervaringen delen en het leven met coeliakie leuker maken!

Eén gedachte over “Ik ben Glutenvrij”

  1. Leuk je ontmoet te hebben Mirjam!
    Als ik een (klein) steentje kan bijdragen aan de coeliakiemaand wil ik dat ook wel doen op mijn blog, ook al is het geen specifieke coeliakie- of foodblog.

Reacties zijn gesloten.