Pieces of Evelien

Naam: Evelien Van Dijck

Leeftijd: 21

Website: piecesofevelien.blogspot.be

Hoe lang glutenvrij? Ik ben glutenvrij vanaf mijn 18e, nu dus ongeveer 3,5 jaar .

Wat is je lievelingsgerecht? Ik heb niet echt een lievelingsgerecht, maar mijn favoriete keuken is Aziatisch!

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben momenteel student aan de universiteit van Antwerpen waar ik biochemie en biotechnologie studeer.

Wat doe je voor de Coeliakiemaand en waarom? Ik zal vooral posten op instagram en natuurlijk zelf verder blijven bloggen op mijn persoonlijke blog. Ik vind coeliakiemaand een heel erg leuk initiatief, waardoor coeliakie wat meer aandacht krijgt. Veel mensen kennen het namelijk nog niet zo goed en denken bij het woord gluten vaak aan “hipsters” of mensen die gewoon “gezond” willen zijn, terwijl het daar bij coeliakie helemaal niet om draait! Hopelijk worden zo restaurants ook beter geïnformeerd over glutenvrij eten en denken misschien grote organisaties zoals festivals na over het aanbieden van glutenvrije opties. Bovendien heeft het bij mij lang geduurd vooraleer ik gediagnosticeerd werd met coeliakie omdat ik last had van heel erg vage klachten (vooral extreme vermoeidheid, heel erg veel ziek zijn en af en toe maagpijn maar geen problemen met mijn darmen..). Hopelijk duurt bij anderen de diagnose niet zo lang als ze zelf al voldoende geïnformeerd zijn.

Wat is het doel van je blog? Op mijn blog deel ik graag receptjes en schrijf ik reviews over glutenvrije restaurants. Het is namelijk niet altijd makkelijk om glutenvrije restaurants te vinden en daarom deel ik graag mijn ervaringen met anderen. Wanneer ik op vakantie ga naar het buitenland deel ik ook op welke plaatsen ik gegeten heb en of het makkelijk is om glutenvrije producten in supermarkten te vinden etc.