Vrienden van de Coeliakiemaand

De Coeliakiemaand wordt mogelijk gemaakt door onze bloggers en sponsors, maar er zijn ook anderen die ons initiatief een warm hart toedragen en ons graag steunen. Al onze vrienden vindt je op deze pagina.


Logo_MLDS_RGB_HR01

De Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting wil de kwaliteit van leven en de toekomst van buikpatiënten verbeteren en zet zich in om onderzoek met betrekking tot spijsverteringsziekten te financieren. De Maag Lever Darm Stichting is er voor alle mensen met een spijsverteringsziekte, en dus ook voor mensen met coeliakie. Wij zijn blij dat de Maag Lever Darm Stichting de Coeliakiemaand steunt in onze missie naar meer bekendheid voor coeliakie!


myf2-01

Mind Your Feed

Mind Your Feed is een foodblog over eten waar je blij van wordt. Reny’s recepten zijn gezond, maar ook vooral makkelijk, want niemand heeft toch zin om uren in de keuken te staan na een lange werkdag? Ook mag hier en daar heus lekker worden gesnoept dus voor een fijn, ongezond (glutenvrij) taartrecept kun je ook op Mind Your Feed terecht.


 
Betty’s Kitchen

Betty houdt ontzettend van lekker eten! Op de website Betty’s Kitchen vind je dan ook Internationale recepten, soms gezond, soms vegetarisch, maar vaak ook glutenvrij. Lekker eten staat immers voorop, zelfs met voedselallergieën of intoleranties. Lees haar verhaal en recepten terug op de website.


Joy Bouwmeester

Joy Bouwmeester runt een succesvol Instagram account over fitness. Vol enthousiasme plaatst ze dagelijks foto’s over haar leven als fitgirl, inclusief vroege ochtenden in de sportschool. Ook coeliakie speelt een rol in haar leven (en Instagram account), aangezien ze nu 4 jaar weet dat ze coeliakie heeft. Maar dat glutenvrij eten ook heel lekker kan zijn, toont ze aan met heerlijke foodfoto’s!


I am a Foodie

I am a Foodie is een foodplatform geschreven door professionals die zich baseren op wetenschappelijk bewezen informatie. I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.


Voedzo

Voedzo is ontstaan in 2010. Sharon Numan – de oprichtster van Voedzo – schrijft over het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding. Zoals ze zelf zegt eet ze ‘normaal’: ze mag alles van zichzelf, maar houdt van gezond eten en gezonde keuzes. Hoe ze omgaat met voeding beschrijft ze op haar site Voedzo.


Glutenvrije Super Eindhoven

De Glutenvrije Super in Eindhoven is in 2015 gestart door Elze den Dekker. De moeder van Elze heeft sinds 12 jaar coeliakie. Dit is dan ook de inspiratiebron geweest voor de ondernemende Elze om een glutenvrije winkel in Eindhoven te beginnen.